De Eikenprocessierups Bestrijder

Over ons

Mijn naam is Tom van Buytene en ik ben de eikenprocessierups bestrijder. Ik ben deze onderneming begonnen in 2019 nadat ik mijn studie bedrijfskunde & agribusiness aan de HAS Hogeschool heb afgerond en hierbij onderzoek heb gedaan naar de verschillende bestrijdingsmethoden tegen processierups.

Effectieve manier van bestrijding

Tijdens mijn onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat het wegzuigen van de processierups de meest effectieve manier van bestrijding is waarbij er zoveel mogelijk rekening word gehouden met de natuur en de omgeving. Veel andere manieren zoals het wegbranden of met lijm inspuiten van de nesten werken niet of kunnen de overlast zelfs veel erger maken. Wij zuigen de rupsennesten weg met een omgebouwde Stihl bladblazer die een hoge zuigkracht levert. De rupsen worden vervolgens opgevangen in een speciale opvangzak en de lucht wordt gefilterd door een speciaal tussen gebouwde HEPA filter. Tevens werken wij zoveel mogelijk vanaf de grond waardoor er geen grote machines nodig zijn, dit bespaard op zowel het milieu als uw portemonnee!

Veilig en betaalbaar

Wij staan graag tot uw dienst en zijn pas tevreden als u of uw kinderen weer veilig in de tuin kunnen zitten, tegelijkertijd willen we het voor u betaalbaar houden om de rupsen professioneel te laten verwijderen! Wij houden van tevreden klanten en daarom staan zijn wij 7 dagen per week bereikbaar voor spoedgevallen en kunnen wij bijna altijd de 1e of 2e opvolgende werkdag bij u langskomen.